Ko-kort till en 50-åring!

Min kollegas syster fyllde 50 år i maj och hon ville att jag skulle göra kortet till henne! Anledningen till detta är för att systern tycker om kossor och samlar på såna… Precis som jag! 🙂 Kollegan trodde att jag givetvis skulle ha massor med ko-saker bland mina pysselsaker men det har jag faktiskt inte! Har inte speciellt många att göra ko-kort till så det har inte blivit av….

Har i alla fall en ko-stämpel som jag har hittat på rea på en av pysselbutikerna här i Stockholm som inte finns längre, Skapa Hobby på Hornsgatan… Tråkigt att de stängde! De hade bra saker och de var alltid trevliga och hjälpsamma!

Nåja! Ko-stämpeln… Ett tag nu så har jag gjort ganska många gatefold-kort. Det betyder ett kort som man öppnar i mitten, som en dörr, med en del av kortet åt varsin sida… Det fick bli en sådan vikning till ko-kortet! Använde, som vanligt, Bazzill-papper som kortbas! Favvo! Hittade ett komönster på nätet som jag skrev ut på ett linnepapper som även det är en av mina favoriter! Köpt på antingen Svanströms eller på Akademibokhandeln…. Kossan stämplade jag på ett runt papper som jag hade stansat ut med min stora cirkelpunch. Cirkeln blir 3″ eller i cm, ca 7,5… Jag färglade kossan med mina färgpennor… Har billiga färgpennor från Clas Ohlson… Ska köpa bättre pennor så småningom men det har bara inte blivit av… 🙂 Stansade ut med min Big Shot en cirkel med ett hålmönster i för att fästa bakom kossan. Använde rosa papper till detta. I själva ”dörröppningen” på kortet klistrade jag fast spets på båda sidorna. Spetsen är lite naturvit… På ena delen satte jag fast en blomma med några blad och några bruna kvistar… I mitten av blomman satte jag en stor pärla! Blev bra!

Till slut var det dags att sätta fast cirklarna med komotiv och rosa bakgrundspapper. Fäste det med klisterroller på den andra delen, den utan blomma….

Här kommer resultatet!

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s