Påskkort! Och altrade påskägg! :)

I min lista över kort som jag behöver uppdatera bloggen med har vi nu kommit fram till påsk! 🙂 Snart är vi framme i nutid!

Gör påskkort till mamma, pappa och mormor och morfar. 🙂 I år gjorde jag även några dekorationer som jag skickade till mormor och morfar tillsammans med kortet! Dekorationerna kommer här också….

Hade sedan tidigare en äggkorg bland mina mallar som jag använder i min korttillverkning. För några år sedan gjorde jag ett dubbelvikt kort med denna mallen men blev inte helt nöjd då. Tänkte i år att jag skulle använda korgen som stor dekoration på 2 av påskkorten istället! Ritade upp den 2 gånger på brunt papper med ljusbruna prickar på. Får återkomma med tillverkaren av det pappret, har det inte i huvudet just nu…. 😉 Embossade själva korgen i min Big Shot-maskin med en rutig embossingfolder. Detta för att efterlikna strukturen på korgen. Blev bra, tyckte jag. På handtaget satte jag fast band och på ena sidan av handtaget gjorde jag en rosett. På ena kortet hade jag lila satin-band och på den andra kortet hade jag gult organza-band. Ritade upp några ägg på mönstrat papper och klippte ut. Satte fast de i korgarna. 2 ägg i varje korg. Äggen är svärtade i kanterna med brun stämpeldyna. Använde ljusgult papper som kortbas. Klippte ut en rektangulär dekordel av mönstrat papper, olika mönster för de 2 korten. Klippte ut en lite större rektangel av mörklila papper som jag klistrade det mönstrade pappret på. Satte fast allt på det ljusgula kortet! 🙂 Korgen sattes sedan fast med 3D-kuddar. Här kommer de korten! Här kommer även dekorationen jag gjorde till mormor och morfar! Kycklingen är utstansad i min Big Shot-maskin. Stansen är från Quickutz.

 

 

Mamma fick ett lite annorlunda kort än de andra. Där använde jag en mörkare gulfärg på kortbasen. Använde det ljusgula pappret som ram till det mönstrade pappret på detta kortet. Nere i högra hörnet satte jag fast 2 swirlar som jag stansat ut i gult Bazzill Bling-papper med min Big Shot. Ovanför dessa hade jag klippt ut en kyckling från ett papper jag hade. Använde samma gula papper på den dekorationen som jag använde som kortbas. Satte fast texten ”Glad påsk” högst upp på kortet. I nederkant klistrade jag fast några blommor som jag stansat ut från överblivna pappersbitar från korttillverkningen. 🙂 Så här kommer det kortet!

20140328-132626.jpg

Annonser

2 thoughts on “Påskkort! Och altrade påskägg! :)

 1. hej riggan. tack för din kommentar inne hos mig, och tack för mailet, ska svara på det senare i kväll. hoppas allt är fint med dig?! vilka gulliga påskkort. du, hur gör man när man embossar i bigshoten? kram, tess.

  • Hej Tess! Sorry att jag inte svarar förrän nu… 😦 Har du mailat mig än? Om du har gjort det är jag lite orolig för att min mail spökar igen för jag har inte fått något mail av dig… Men om du inte har så ser jag fram emot ett svar när du har tid! 🙂
   Är inte helt säker på vad du menar med din fråga om Bigshoten… När jag fick min så frågade vi personalen i butiken vi köpte den i om vad som behövdes till att göra olika saker… Fick ett papper med olika ”sandwich-varianter” med de olika plattorna som behövdes göras för att få bästa resultat när man skulle embossa eller stansa ut… Om du inte får ett bra resultat när du embossar kan det vara så att du måste bygga på med lite extra tyngd uppepå för att maskinen ska ta ordentligt… 🙂 Är det så att du inte får ett bra resultat när du embossar? Jag kan scanna in mitt papper som jag fick ihop med min maskin och maila det til dig så får du se! 🙂
   Nu är det ganska mycket bättre i alla fall! Åkte på lunginflammation ju de sista dagarna av semestern… 😦 Blää! Men mår bättre nu!
   Jag har kommit på nu när jag kollar på detta inlägget i efterhand att jag har glömt att posta mina altrade påskägg… Ska lösa det lite senare idag…. 🙂
   Tack! Jag blev ganska nöjd med dem själv oxå… Jag tycker egentligen att det är lite svårt med påskkort just för jag har inte så mycket material med påskmotiv… Men! Jag gör bara några få kort så det fungerar nog… 🙂 Vi höres!! Kram, Riggan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s